Amintiri din copilarie

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand vad cate un episod Tom si Jerry ma teleportez instant in perioada copilariei cand eu si fratele meu ne inghesuiam in fata televizorului sa-l vedem pe Tom in incercarile sale de a-l prinde pe Jerry, haosul si distrugerile care-i urmeaza, dar si prietenia, afectiunea de care dau dovada adesea.
Jerry era preferatul meu asa ca imi doream atat de tare un soricel al meu sa ii fac o casuta cum vedeam in desene  ca ii zapaceam pe ai mei cu rugaminti aprinse sa-mi aduca unul. “In curand!”. Asta e raspunsul pe care il primeam mereu. Dar cred ca era de fapt o incurajare a lor, o exteriorizare partiala a unui gand incurajator: “In curand o sa-i treaca si toana asta! Rabdare!”. Bineinteles ca nu am primit niciun soricel, dar nu-i nimic ca m-am descurcat singura! Mi-am gasit eu unul. Habar n-am unde, insa stiu ca era lesinat, probabil de la vreo matura peste capatana, asa ca i-am facut un pat din frunze cu o floare drept perna pe care l-am asezat usor, i-am mangaiat capsorul mic si i-am zis sa se trezeasca repede ca vreau sa ne jucam. Mama aproape a lesinat cand i-am aratat noul meu prieten. Ei bine, nu m-am bucurat mult de el ca odata ce si-a revenit a zbughit-o.
Tom si Jerry e desenul copilariei mele, cel care imi evoca cele mai multe amintiri placute, cel la care ma  uitam cu familia, mai ales cu tata care era si el un fan infocat ce adora sa reproduca scene si sa imite personajele spre amuzamentul nostru. N-ai avut copilarie adevarata daca nu ai vazut macar un episod.

Acum ca sunt mama, e randul sa predau stafeta de creare a amintirilor din copilarie fetitei mele si cu ce sa inceapa daca nu cu un episod de Tom si Jerry pe Boomerang?

S-ar putea sa-ti placa si acestea

2 Comments

  1. si eu adore sa privesc desene animate cu Tom si Jerry…
    imi aduc o relaxare fabuloasa…
    un soricel prieten insa… recunosc… nu am avut… inca…

  2. nu se mai potrivesc generațiilor de după 2000… noi suntem niște ”romantici”… când eram mici nu înțelegeam ce era cu vorba aia a părinților ” să fim ca ei”… acum dacă ești mamă, vrei și tu ca și copilul tău să adore ce îți plăcea ție… dar noi nu aveam atâtea posibilități și alternative… ei au!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading Facebook Comments ...