Eliberare

Incerc s-adorm si nu pot! Ma foiesc si rasfoiesc in pat, atat de rau ca plapuma s-a innodat  iar pernele au ajuns pe undeva pe jos. Lumina de la stalpii de afara intra timid in camera, insa este suficienta sa imi dezvaluie persoana de langa mine. C. doarme linistit, habar nu are de gandurile mele, de agitatia mea. De ce-ar avea? Este atat de plin si de absorbit de ideile lui, de el incat noi ceilalti muritori suntem cantitate neglijabila. Il privesc si un amestec de sentimente imi intoarce stomacul pe dos.

Cateva trasaturi de pe chipul sau imi amintesc de omul care a fost odata, de omul pe care l-am iubit. Imi plimb usor mana peste ele incercand sa resuscitez niste sentimente aflate in moarte clinica. Mainile imi aluneca pe gatul sau… cat de mult imi placea sa-l sarut aici! Palmele mi se inclesteaza, ii simt respiratia cum i se ingreuneaza. Nu ma opresc, nu ma pot opri! Ochii i se deschid larg, inspaimantati. Capilarele dilatate ale globilor sai oculari ii inroseau privirea… simteam placere privindu-i. Ii simt celulele pielii frangandu-se sub taisul unghiilor, lasand sa se scurga firicele de sange si prostie.

Se zbate frenetic, dar trupul meu nu poate fi clintit caci poarta in interiorul sau plumbul durerii. Culoarea pielii lui devinedin ce in ce mai palida si capata nuante violete… fiori de fericire imi fac pielea de gaina. Ii simt miscarile spasmodice ale inimii care se ineaca cu sangele devenit deja otrava. Nici trupul sau nu mai opune rezistenta, se lasa in voia mea. Plumbul din interiorul coastelor mele s-a topit, prelingandu-se acum pe suprafata pielii mele sub forma de sudoare. Ii eliberez gatul din stransoarea palmelor mele, ii sarut buzele vinete si imi aprind o tigare. La primul de fum ma apuca un ras frenetic si ma intorc spre el:

– M-am eliberat de tine! M-am eliberat de tine in sfarsit!

S-ar putea sa-ti placa si acestea

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading Facebook Comments ...