Un Vis Ciudat

 

Zorii imi zambeau la geam cand mi-am pus capul perna si am urmat calea somnului. Dar, ca de fiecare data, m-am ratacit pe drumul gandurilor si cu greu reusesc sa gasesc vreo straduta laterala care sa ma scoata in drumul pe care am plecat de la bun inceput. Imi amintesc ca ma plimbam printre ganduri ca intr-un labirint, cand decorul s-a schimbat brusc si m-am gasit intinsa pe un deal, stand la pieptul lui. Am ridicat privirea si i-am intalnit ciocolatiul ochilor. Am zambit! Un sentiment de calm, de pace, imi curgea prin vene ca morfina. Am inceput sa vorbim, nu mai stiu despre ce exact, ceva legat de tatuajele sale. Radeam cu pofta, tachinandu-l asa cum numai eu stiu ca ii place lui.

Deodata s-a ridicat, m-a sarutat pe frunte si a inceput sa coboare dealul. L-am strigat, l-am rugat sa-mi spuna unde pleaca, dar nu mi-a raspuns, nici nu s-a uitat la mine. M-am ridicat sa alerg dupa el insa nu am reusit sa fac niciun pas, ceva ma tinea pe loc. Cand mi-am coborat privirea, am realizat ca unul dintre picioarele mele se inradacinase in pamant. Un sentiment de confuzie si panica m-a facut sa-mi infig mainile in pamant si sa incerc sa-mi dezgrop piciorul, dar in zadar, pentru ca acum si celalalt picior se ramifica, infingandu-se insetat in pamant.

M-am uitat la palmele mele, mi-am pipait fata… pielea mea se transforma in scoarta. Ma zbateam febril, insa imi simteam trupul obosit, energia parca imi era absorbita de ceva, caci o simteam, o vedeam parasindu-mi corpul sub forma de vapori. Ridicand privirea, am zarit cativa vulturi mari, negri, zburand in cercuri deasupra mea, hranindu-se cu energia mea vaporizata. Curand, am simtit ca nu mai pot lupta contra schimbarilor ce se produceau cu mine… eram lipsita de vlaga.

Strigatele mele devenira soapte…

Inima mea era singura care pulsa energic, insa fiecare bataie a sa era scurtata de lemnul care incepuse s-o sufoce. N-am mai simtit nimic… stiu doar ca ma priveam de undeva din exterior. Devenisem un copac uscat, scorojit, cu un singur fruct, inca proaspat pe una dintre ramuri. M-am intrebat oare cat o sa reziste acel fruct fara sa fie atins de putrefactie?

Raspunsul nu l-am aflat, pentru ca m-am trezit speriata cand am vazut ca unul dintre vulturi se indrepta infuriat spre mine.

Ciudat vis… sau cosmar!

S-ar putea sa-ti placa si acestea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading Facebook Comments ...