I Origins

Nu am mai scris de mult despre filmele care imi plac. Ea si timpul pentru un post de genul. “I Origins”, in regia lui Mike Cahill, este un film superb, intesat cu simboluri si idei care te naucesc. Fiecare replica este una memorabila, plina de dedesubturi.

Nu as vrea sa va stric bucuria vizionarii povestind in detaliu, asa ca o sa va prezint un pic scheletul de care se tin toate acele simboluri. Totul pleaca de la obsesia unui specialist in biologie moleculara pentru ochi (“Every living person on this planet has their own unique pair of eyes, each their own u n i v e r s e.”) si incercarea sa de a dovedi ca ochiul, frecvent dat ca exemplu al maiestriei divine, a avut un punct de origine de la care a evoluat.

Avalansa evenimentelor este declansata de o pereche de ochi, bineinteles.

“I’d like to tell you the story of the eyes that changed my world.” 

Povestea de dragoste dintre omul de stiinta si posesoarea acestor ochi, femeia-copil care considera fiecare actiune ca fiind strans legata de divinitate, scoate la lumina ideea ca viata nu are moarte ca urmare a unei migrari a sufletului.

Sofi: How many senses do worms have?

Ian: They have two. Smell and touch. Why?

Sofi: So… they live without any ability to see or even know about light, right? The notion of light to them is unimaginable.

Ian: Yeah.

Sofi: But we humans… we know that light exists. All around them… right on top of them… they cannot sense it. But with a little mutation, they do. Right?

Ian: Correct.

Sofi: So… Doctor Eye… perhaps some humans, rare humans… have mutated to have another sense. A spirit sense. And can perceive a world that is right on top of us… everywhere. Just like the light on these worms.

Si acum ca stiu ca v-am atatat destul interesul, va indemn sa-l cautati si sa-l vizionati cat mai curand. Ah, si sa-l pastrati pentru datile in care mintea va este invadata de intrebari metafizice si/sau aveti nevoie de o doza de speranta.

S-ar putea sa-ti placa si acestea

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading Facebook Comments ...