Suprematie

– Stii, ceea ce faci tu are un nume, se numeste “prostie”.

– Prostie? Pentru ca…

Ma intrerupse cu nerusinare, lasandu-mi cuvintele sa atarne pe varful limbii. Avea un mar al lui Adam foarte activ, si asta ma scotea din minti.

– Pentru ca te avanti in toata treaba asta si o sa sfarsesti pe jos ca un puzzle neterminat.

Il ascultam si ma chinuiam sa-mi mentin calmul, desi atitudinea lui omniscienta imi atata periculos furia, iar mimica trada acest lucru in ciuda eforturilor mele de a-mi pastra trasaturile chipului senine. Am deschis gura sa-i dau replica ce-mi ardea grumazul, insa el incepu sa verse cuvinte , facandu-ma sa inghit tot.

– E confuz, mereu a fost asa, te va iubi azi, maine, dar cum ramane cu poimaine? Trecutul lui este cel mai bun martor.

Avea o placere feroce si de nepotolit de a rascoli trecutul. Intotdeauna, toate argumentele sale se bazau pe trecut. Pentru el, acesta reprezenta legitimare si justificare. Si are dreptate, insa toate sunt schimbatoare si efemere, inclusiv partile proaste ale unei persoane.

– Si sa nu mai vorbim despre trecutl tau, asta ar trebui sa-ti raspunda la intrebari, si sa-ti spuna multe despre capacitatea ta de a alege.

Cuvintele navaleau salbatic in gura mea, se foiau, se rasuceau, se incalecau, trebuiau rostite si el nu ma lasa! Predicile sale continuau la nesfarsit, ceea ce trebuia sa fie o conversatie, se transformase in monolog. Pumnii mi se inclestau, ochii mi se pironisera asupra desfacatorului de scrisori de pe biroul din fata sa.

– Nu sunt de acord, eu stiu mai bine. Poate vorbesc din colivia propriilor mele limite, insa limitele sunt bune, iti mentin barbia ridicata. Esti iresponsabila. Ceea ce vrei tu  va duce in mod inevitabil la moartea, daca nu a intregii tale fiinte, a unei parti din tine.

In mod inconstient am inhatat unealta incinsa de privirea mea si m-am avantat asupra lui, dandu-i lamei de inox sa guste din carnea lui. Isteria strigatului sau disperat nu m-a oprit, am continuat pana ce l-am paralizat. Soapte, lacrimi tacute se scurgeau acum pe podea. In drum spre usa, m-am oprit o clipa:

– Viata este mai buna decat moartea, ai dreptate creierule, insa iubirea e mai buna decat amandoua, iar inima asta nu are limite!

S-ar putea sa-ti placa si acestea

22 Comments

  1. happy-happy b-day/ on ur special day/ happy-happy- b-day thats what i wanna say/ happy-happy b-day/ may all ur wish come true/ happy-happy b-day from Claudia to u!

  2. Lol, mi-a placut tare finalul, cand ai dezvaluit victima! Initial credeam ca e o poveste in care iti ucizi imaginar vreun iubit care te-a facut sa suferi! De cate ori mi-am imaginat eu astfel de scene! 😛 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading Facebook Comments ...